18.listopadu se po Sázavě scházela strašidla, která zavítala na HALLOWEENSKOU párty do společenského domu (Chechtaku). Takových strašidel jsme pohromadě nikdy neviděli.Při oslavě svátku Halloween chodí strašidla od domu k domu a koledují si sladkosti. Na Halloweenské párty měla strašidla možnost si zasoutěžit a zúčastnit se zábavného programu, kdy mohla získat spoustu sladkostí. Na párty jsme si mimo jiné pořádně zatančili a ke konci programu nás čekala laserová show Radka Tupého, který nás provázel celou párty a za to mu patří velké díky.


Většina dětí mají rádi vláčky a pohádky. V Sázavě v sobotu 23.9. 2017 jsme se s dětma a jejich rodiči posadili do vláčku, který nás zavezl do „ POHÁDKY O NEŠŤASTNÉM VLÁČKU“. Než jsme se, ale do toho vláčku posadili, tak děti měly možnost se stát výpravčím. Nasadili si na hlavičky výpravčí čepice a na vláček mávali každý svojí výpravkou. Pak se zástup výpravčích posadil do toho zmiňovaného vláčku.
Cestu vláčkem do Zlenic na zříceninu hradu Hlásku, jsem si zpříjemnili písničkou o vláčku. Všichni zúčastnění se zapojili a tak jsem vytvořili příjemnou atmosféru, která nás doprovázela až do Zlenic.
Poté když se otevřeli dveře vlaku na zastávce ve Zlenicích, tak jsme všichni vystoupili a utvořili jsem několikametrový vláček, kdy se děti a někteří rodiče spojili za ruce a nadále jsme pokračovali ve zpěvu písničky o vláčku. Nyní vláček dětí vlastně výpravčích přijel až na kouzelné místo, kde se děti několika kroky ocitli v pohádce.
Pohádka vyprávěla o vláčku, který byl už starý a celý oprýskaný. Strašně se styděl za to, jak vypadá. Tak moc se styděl , že většinou všude přijel pozdě, aby se mu lidi na nádražích nesmáli. A protože vláček jezdil přes louky, lesem a kolem řeky, malé děti, stromy, zvířátka, keře a vlnky zaslechly jak si vláček pro sebe šeptá: „Tolik bych si přál být celý krásně zelený, oranžový nebo žlutý a nový a neoprýskaný! Našim malým výpravčím bylo vláčku líto a pomohli mu udělat ho šťastným. Vláček natřely veselou barvou, opravily mu komín, umyly okénka, našly ve vodě poztrácená kolečka a upevnily všechny šrouby, ale i tak byl vláček stále smutný, jelikož si vůbec ničeho nevšiml. Děti se snažily vláček rozveselit i tím, že s ním jezdily v lese pod zříceninou hradu Hláska, ale stále vláček nebyl šťastný.
Když přijížděl k Sázavě , kde byla zrovna u zastávky velikananánská louže po nedávném dešti, vláček se na sebe podíval do té louže jako do zrcadla a nemohl věřit svým očím. Co to jenom je? Kde se tady vzal takový krásný barevný vláček? Celý je úplně pohádkový jako by ho postavili z duhy. A že jsem si ho na trati ani nevšiml? „Ale vláčku, vždyť to jsi přece ty!“ povídá louže, které bylo taky líto smutného vláčku. „To že jsem já ? To přece není možné? To se může stát jen v pohádce!.“ 


V sobotu 15.7. jsme strávili příjemný den a zahráli si na pravé indiány. Velice nás potěšilo, že děti přišly na akci již v indiánském oblečení, které bylo překrásné. Vyrobili jsme si společně indiánskou čelenku, pomalovali obličej jako praví indiáni, zkrotili jsme mustanga, lovili bizony a pak jsme se ocitli na válečné stezce. V indiánském táboře nesmí chybět totem, který děti poskládaly z papíru. Naučili jsme se společnou indiánskou písničku, kterou jsme doprovázeli za pomoci bonga. Opekli jsme si společně buřty, grilovali masíčko. Nečekané překvapení bylo díky Míše Wolf, která jako pravá indiánka zkrotila mustanga a přijela na něm do tábora a umožnila dětem se na něm svézt. Během náročné cesty jak se stát pravým indiánem, si děti poznamenávaly šifru k pokladu, který jsme se vydali hledat se západem slunce s vlastnoručně vyrobenýma pochodněma (lampionkama). Poté jsme se vrátili zpět do tábora a zazpívali si společně indiánskou píseň, rozdali jsme pamětní listy na indiánský den a také jsme si zazpívali za doprovodu kytary. Většina pak přespala v týpí ( ve stanech ) do druhého dne. Děkujeme, že jste přišli mezi nás, stali se pravými indiány a mohli jsme společně prožít den plný dobrodružství.
HURÁ ZA ZÁBAVOU – Lucka a Eva

Na fotky z INDIÁNSKÉHO DNE POD STANEM se můžete podívat zde.


V neděli 18.6. na DEN OTCŮ jsme pořádali ve spolupráci s Petrem Palkem a s Honzou Knížkem na paintballovém hřišti zábavný den nejen pro tatínky. I na ty nejmenší tam čekala spousta zábavy. Mohli si zastřílet z vodní pistolky na terč, zaběhnout si opičí dráhu s plnou polní, projít se lesem a porozhlédnout se kolem sebe a povšimnout si věcí, které do lesa nepatří a také si mohli vyzkoušet hod granátem ( šiškou) na vojáčky a plechovky. Dále si všichni mohli zastřílet z paintballové a vzduchové pistole na terč. Také pro Vás byla připravena ukázka střelných zbraní (sovětská puška mosin,tokarev,VZ.58, opakovaci útočná brokovnice,colt 44magnum, bul M5 45.acp a mnoho dalších). Nesmíme zapomenout zmínit vystoupeni sportovní skupiny DIVERNITY , kteří nám předvedli nezapomenutelný zážitek. Všem co se podíleli na této akci moc děkujeme za spolupráci a krásné strávené odpoledne. Děkujeme také všem, kteří se této akce zúčastnili a přišli se s námi pobavit. Nyní pro Vás připravujeme další akci, kterou je INDIÁNSKÝ DEN pod STANEM, který se koná 15.6. od 16 hod. na atletickém stadionu v Sázavě.

Na fotky ze DNE OTCŮ se můžete podívat zde.


Ikdyž nám počasí nepřálo, konal se na atletickém stadionu Den matek. Dorazili úžasní lidé, kteří se deště nezalekli a my jsme si s nimi mohli užít parádní odpoledne. My jim za jejich odvahu děkujeme, děkujeme také všem pomocníkům, sponzorům, zkrátka všem, kteří se na této události podíleli. Budeme se s Vámi všemi těšit na další akci.

Na fotky ze DNE MATEK se můžete podívat zde.